Translate

follow me on FACEBOOK

Monday, 9 July 2012

savaitgalio maistas/weekend meal

Po truputį pastebiu, kad mano blog'o tematika keičiasi. Tai mane džiugina, nemėgstu stovėti vietoje, tad nusprendžiau rašyti ne tik apie drapanas ar tai, ką aš šiandien dėviu, bet ir apie tai, kad supasi aplink mane.
Pagaliauu ( ilgai laukti nereikėjo ) pavyko išgauti rezultatą, kuriuo visuomet norėjau pasidalinti. Pasigirsiu, kad būdama gamtoje valgau ir gaminu itin skanius, delikatesinius ir sveikus patiekalus. Turiu didelę šeimyną, kuri mėgsta pavalgyti, bet dažnai susirūpina, kad tas maisto mylėjimas ne visuomet išeina į gerą. Taigi šiame įraše parodysiu/papasakosiu ir "apšviesiu" apie tai, ką galima lengvai pasigaminti gamtoje, nepersivalgyti, bet ir skaniai pavalgyti.

Manau nei vienas žmogus neįsivaizduoja iškylos/pasibūvimo sodyboje ar kaime be "šašlų". Būtent man, jie jau labai seniai atsibodo, todėl juos pakeičiau vištienos krūtinėlės šašlykais. Žinoma ją valgau kiekvieną dieną, bet kepta ant grotelių, su vis skirtingais padažais ji įgauna skirtingą skonį. Šį kartą tai buvo kario ir majonezo marinatas. Nieko sudėtingo ypač tiems, kurie neturi laiko gamintis, bet nori labai skaniai užkąsti. Receptas labai paprastas : supjaustome vištieną gabalėliais, įpilam majonezo, kario, druskos ir pipirų ir VOILA ! Viską sumaišom ir paliekam kažkiek stovėti, kad viskas įsigertų. Šis receptas labiau tinkamas gaminti gamtoje, kadangi kepta višta ant laužo įgauna labai švelnų skonį, kuris labai skirias nuo naminių sąlygų gaminimo ( keptuvės, plytos ir pan. ) Galbūt mano darytos nuotraukos nebus tokios kaip iš "Virtuvė" žurnalų, tačiau skonio per nuotraukas niekaip neįmanoma perteikti.


























Šis receptas apie kurį pasakosiu dabar tinka gurmanams, tiems kurie nemėgsta mėsos ar tiesiog nuo jos "pavargo". Taip pat nieko sudėtingo, svarbiausia atrinkti tinkamas proporcijas padažui ir gerai iškepti bulvę. Taigi, ką darome. Suvyniojam žalią, gerai nuplautą bulvę ( su lupenomis ) į foliją ir dedam į laužą, kai jis jau prigesęs. Paliekam kepti ~15-20 min. Tuo tarpu gaminam padažą ( apkepam česnaką kartu su svogūnų, kai šie pagelto - įdedam špinatų ir kepat tol, kol šie nuvys. Supjaustom pelėsinį sūrį - kuo jis geresnis, tuo skaniau ~150g. Įdedam į bendrą masę, kurią kepėm. Viską sumaišom ir įdedam Philadelphia arba Panemunės sūrelio be jokių priedų. Viską sumaišę, įdedam mėgstamų žalumynų - krapai, svogūnų laiškai, petražolės ir pan. Toliau - pipirai. ) Kai bulvė iškepa, perpjaunam pusiau, ir uždedam padažo, kuris palaipsniui nuo karščio tirpsta, užbarstom parmezano. Skonio apsakyti neįmanoma, šį patiekalą gaminu jau nebe pirmą mėnesį ir vis negaliu atsivalgyti. Tiesa, jei nemėgstat pelėsinio sūrio, naudokite fermentinį.


























Jeigu šiandien Jums nereikia vairuoti - pasisekė. Šis itin mergaitiškas ir saldus kokteilis netik atgaivins, bet ir prilygs subtiliam ir lengvam desertui vasarišką dieną. Deja, kainos santykis galbūt ne visiems priimtinas, bet ypatingoms progoms tikrai siūlyčiau pasilepinti. Reikia : Bosca rose šompano, martini rossato vermuto ir vaisių. Jei kas nori šiek tiek lengvesnio, galima įpilti mineralinio ( ne druskingo, lengvo )

 Nepamirštam ledukų :) Šį kartą dėjau apelsinus, šiek tiek juos išspaudžiau, mėtų lapelius, serbentų uogas.

























Nepamirštam stalo pagardinti įvairomis salotomis, supjaustytomis daržovėmis ir duona. Iškylose po maudynių ar sunkių darbų visuomet noris valgyt, tad tikiuos šie patiekalai kam nors pravers :)


---










finalui - aš. Šiek tiek pakepus ir sušilus. Negaliu atsidžiaugti naujomis Massimo Dutti balerinomis - patogios, minkštos, universalios.


Blouse - Atmosphere/Primark
Shorts - Zara
Clutch - Zara Home
Balerinas - Massimo dutti

15 comments:

  1. Replies
    1. Ačiū už pastabą, skubėjau ir neskaičiau antrą kartą :)

      Delete
  2. Įdomus įrašas! :) Labai sudomino įdarytų bulvių receptas, skamba skaniai. O tie duoniukai puikūs, neseniai juos atradau, su tepamu sūriu - pasaka :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dėkui :) kaip jau ir minėjau, noriu kažko naujo ir kitokio, tai bandau po truputį rašyti :)
      Kai tik galėsiu, papildysiu įrašą ir įdėsiu pilną receptą, nes jis iš tiesų dieviškas ! Dėl duoniukų, pritariu, su įvairiais sūreliais tikrai skanu. Aš šitus visuomet perku su kažkokiais daržovių prieskoniais, bet šį kartą nebuvo :(

      Delete
  3. Ahh, tai vis dėlto nusipirkai?:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jei tu apie balerinas tai taip ! Ir beprotiškai džiaugiuos. Vienas geriausių mano pirkinių :)

      Delete
  4. kaip tik si savaitgali darem pas sese panasu recepta, i tavo bulviu su idaru:) tik pas mus vietoj bulves buvo kriause.. irgi super skanu :) beje atrodai tai iki isprotejimo,kaip nuostabiai!!:*

    ReplyDelete
    Replies
    1. tuomet laukiu to kriaušių recepto :)
      ačiūū :*

      Delete
  5. Džiaugiuosi atradus tavo blog'ą. Super!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Džiaugiuosi kiekvieną kartą skaityti tokius komentarus, ir žinoma, pažinti naujus skaitytojus :)

      Delete
  6. Sveika, labai grazus laikrodukas, jau seniai tokio ieskau :) isduok paslapti, kur toki pirkai ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sveika :)
      ačiū. Šį parsivežiau iš Londono :)

      Delete
  7. na tikrai puikiai :)
    _________________________________________________
    kvepalai internetu | mikroautobusu nuoma | autobusu nuoma | kvepalai

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...